Kérdéseket kaptunk a technológiáról:

Mi az elvárt a terméktől? Mit tud segíteni? Válaszát köszönöm

Válasz:

A TARAVERT® NECO SZERVES NITROGÉN + AMINOSAVAK és a TARAFOL® GREEN N24 P6-K12 mikronizált műtrágya kombinációja segít elősegíteni a növények egészséges növekedését és fejlődését. Ezek a termékek kifejezetten arra lettek tervezve, hogy magas koncentrációjú, növényi eredetű szerves nitrogént és esszenciális aminosavakat biztosítsanak a növények számára.

A TARAVERT® NECO segít optimalizálni a növények vegetatív növekedését, mivel magas L-aminosav-tartalma elősegíti a növények fejlődését. A TARAFOL® GREEN pedig különféle mikroelemeket tartalmaz, mint például magnézium, bór, molibdén, réz, vas, mangán és cink, amelyek nélkülözhetetlenek a növények egészséges fejlődéséhez.

Az optimális adagolás biztosítása érdekében javasolt 1 kg/ha TARAVERT® NECO szerves nitrogén + aminosav és 2 kg/ha TARAFOL® GREEN nitrogén + foszfor + kálium használata. A termékek hektárköltsége nettó 9 900 Ft, ami egy hatékony és gazdaságos megoldást kínál a növénytermesztőknek.

Összességében ez a technológia segít fenntartani a növények optimális tápanyagellátását, támogatja a vegetatív növekedést és hozzájárul a magasabb terméshozam eléréséhez.


Milyen a PNR por oldhatósága?

Válasz:

A mikronizált porok általában jó oldhatósággal rendelkeznek, mivel a finom részecskék könnyen oldódnak a vízben vagy más hordozó közegben. A mikronizált porok előnye, hogy a finom részecskék nagyobb felszínt képeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban reagáljanak a közegben, és hatékonyabban oldódjanak fel. Ezáltal könnyen kezelhetők és alkalmazhatók, valamint gyorsabban szállíthatók a növények számára. Fontos azonban megfelelően elkeverni és feloldani őket a vízben vagy más hordozó közegben, hogy biztosítsuk a hatékony és egyenletes tápanyagellátást a növényeknek. 


Szélsőséges időjárás esetén, hogyan segíthetjük növényeinket?

Növények Stressz Kezelése a NITRECO Termék Használatával

A NITRECO fokozza a növények fiziológiai aktivitását, segít az időjárás, kórokozók, tápanyaghiány és fitotoxicitás által meggyengült növények újraépítkezésében.

Ajánlott Használat: A NITRECO-t különösen azokban a szakaszokban érdemes alkalmazni, amikor a növények nagyobb energiafogyasztást igényelnek, valamint olyan időszakokban, amikor kedvezőtlen feltételeknek vannak kitéve. Ezek közé tartoznak:

  • Hideg
  • Jégeső
  • Szél
  • Vízfelesleg vagy hiány
  • Magas sótartalom
  • Kórokozók támadása
  • Fitotoxicitás és egyéb stresszes helyzetek

Előnyei:

  • Serkenti a növekedést: Segíti a növények gyors regenerálódását stresszes időszakok után.
  • Energiamegtakarítás: A NITRECO használatakor a növény közvetlenül kapja meg a szükséges aminosavakat természetes formában, így jelentős energiát takarít meg, amit más létfontosságú folyamatokra fordíthat.
  • Maximális terméspotenciál elérése: A kedvezőtlen körülmények elleni védelemnek köszönhetően a növények képesek maximális terméspotenciáljuk elérésére.

Miért fontos a NITRECO alkalmazása? A növények a felvett nitrogénből állítják elő az aminosavakat, amihez rengeteg energia szükséges. A NITRECO közvetlenül biztosítja ezeket az aminosavakat, megkímélve a növényeket az energiaigényes átalakítási folyamattól. Az így megtakarított energiát a növény más folyamatokban hasznosíthatja, ami jelentős előnyöket eredményez.

A NITRECO alkalmazásával a növények gyorsabban regenerálódnak és erősödnek meg a stresszes időszakok után, növelve ezzel a terméshozamot és biztosítva a maximális terméspotenciált.

📞 Kapcsolat: +36 70 366 9636
📧 info@pnr.agrar.hu

#Növényvédelem #Stresszkezelés #NITRECO #TerméshozamNövelés #PNRAgrár