WARRIOR

Tarlóbontás – szerves anyag növelés

A Warrior erős aktivitással bontja a cellulózt, tápanyagokat szabadít fel, ezért a talajbaktériumok helyett vagy mellett, tökéletesen alkalmas tarlóbontásra. A tarlómaradványokon szaporodó kártevők fertőzési potenciálja is csökken. Rendszeresen alkalmazva a talaj szerves anyag tartalmának növelését eredményezheti. Nem érzékeny az UV sugárzásra, bedolgozása célszerű és fontos, de nem sürgős a kijuttatást követően. Tarlóbontásra 50 g/ha (!) dózisban kell alkalmazni.

Parazitálja a szkleróciumokat

A nagyságrendileg összesen egymillió hektár vetésterületű napraforgó és repce egyik legfontosabb betegsége a fehérpenészes rothadás. Forrása a talajban akár évtizedekig elfekvő, életképes szkleróciumok, a kórokozó ivartalan alakja. Ellene kémiai védekezés nincs. A Warriorban lévő trichoderma- asperellum azonban hatékonyan parazitálja ezeket a képleteket. Ily módon jelentősen csökkenti a fertőzés forrását, és növeli az ivaros alak (aszkospóra) elleni kémiai védekezés hatékonyságát.

A kultúrnövény ellenálló képességének fokozása

A Warrior miután kapcsolatba lép a növénnyel, kiváltja az un. szerzett indukált rezisztenciát. Ez annyit jelent, hogy javul a kultúrnövény ellenálló képessége azáltal, hogy aktiválja annak természetes védekezési mechanizmusát.

Hormontermelés – szárazságtűrés fokozása

A Warrior és a kultúrnövény között kialakuló szimbiotikus kapcsolat, valamint a Warrior növényi hormontermelése, nagyobb, szerteágazóbb gyökérrendszert eredményez. Javul a tápanyagok és a víz felvétele, sokkal jobb a száraz periódusok átvészelésére.

A kórokozó gombák életterének csökkentése

A Warrior talajban való szaporodása igen gyors, így a patogén gombák életterének csökkentésével fizikailag is képes kiszorítani azokat, valamint a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen vasionok elvonásával (Fe +++ ) gátolja fejlődésüket. Enzimatikus úton lebontja pl. a fuzárium, a szklerotínia, rizoktónia kórokozók szaporító képleteit.

Az extrém alacsony dózis előnyei

Amennyiben a trichoderma tartalmú termékek közül valaki a Warrior mellett dönt, akkor a termékkel kapcsolatos szállítási, raktározási és egyéb logisztikai költségek gyakorlatilag nem jelentkeznek. A Warriort talajkezelésre 100 g/ha, tarlókezelésre 50 g/ha, lombra és állományban történő kijuttatásra 20g/ha adagban kell alkalmazni. Kijuttatható szántóföldi géppel 2-300 l, vagy speciális kijuttató berendezéssel 50-60 l/ha vízzel.

WARRIOR Trichoderma:

Hektár dózis:
Állományban: 20g /ha (AÖP 1 pont) – 2 360 Ft + Áfa
Tarlóbontáshoz: 50g / ha ( AÖP 2 pont) – 5900 Ft + Áfa
Vetés elött: 100g / ha (AÖP 2 pont) – 11 800 Ft + Áfa 

Kiszerelés: 0,5 kg, 1 kg

Információ - megrendelés

+36 70 366 96 36

info@pnr.agrar.hu

@facebookoldal