Talaj-erő gazdálkodás:

A talajok biológiai állapota és az azt kifejező talaj mikroorganizmusok számának és arányának jelentősége alapvető fontosságú a növénytermesztés szempontjából. A mikroorganizmusok feltárják a talajban lévő szerves anyagokat és a nyers tápanyagokat, azokat kész növényi tápláló anyagokká alakítják.

A szerves anyagok az élő növényi szervezetek elhalt maradványaiból jönnek létre. Számos vizsgálat egybehangzó eredménye szerint a talajok szervesanyag-tartalmát a legnagyobb mennyiségben a tarló- és gyökérmaradványok pótolják. Ezek bedolgozásával friss szerves anyag kerül a talajba, ott lebomlanak, s hozzájárulnak a baktériumtrágyával a talajba juttatott tápanyagok megtartásához, a talajok kémhatás-viszonyainak javításához is.

A természetes ökoszisztémákra jellemző a szerves anyag felhalmozódásának és lebomlásának dinamikus egyensúlya.

A technológia célja:

A tápanyag pótlás mellett a talaj élet felpezsdítése extra hatékonysággal!

Az endospórás baktérium trágya és a hozzáadott tápanyagok hatására a talajban lévő mikrobiológiai folyamatok felgyorsulnak. Ennek következtében a talajban lévő tápanyagok extra hatékonysággal tudnak hasznosulni és átalakulni a növénykultúra számára fontos tápanyagban gazdag termőközeggé. 

Endospórás baktérium trágyával kiegészített talaj tápanyagpótlás, talaj-erő gazdálkodás!


Keressen ajánlatunkért