PNR Lombtrágyák

A PNR - Gran Komplex speciális lombtrágyák és biostimulátorok magas, a növény számára optimális összetételben tartalmazzák a szükséges tápelemeket, melyek komplex képzőként szerves savakat tartalmaznak, amik segítik a tápelemek levélen keresztüli bejutását, és növényen belüli mozgását és már 1-2,5 l/ Ha dózisban kifejtik kedvező hatásukat. 

A Gran-Komlex lombtrágyák és biostimulátorok használatát minden növénykultúrában javasoljuk egyéb növényvédelmi munkákkal egy menetben, melyek 10-30%-os mértékben növelhetik a várható termés mennyiségét, minőségét, növelik a növény stressz tűrő képességét, mindezek által segítik az eredményes gazdálkodást.


PNR - Gran Komplex Lombtrágya technológia

 alkotó elemeinek összetételePortfólióProfesszionális Növénytáplálási Rendszer

Szántóföldi talaj-, és növénytáplálási technológiák közérthetően.

Szántóföldi növénytáplálási technológiáink alappillérei minden esetben a NITROGÉN levéltrágya és BIOSTIMULÁTORAINK egyike.

Ezeket egészítjük ki a növénykultúrához és adott fenológiai fázisához szükséges MIKROELEMEKKEL.

Lombtrágyáink egy TERMÉKCSALÁDBÓL származnak, így garantált az egységes minősége. Ezért egymással jól működő egységekből épül fel a teljes technológia.

NITROGÉN:

N330 – KOMPLEX levéltrágya (Nitrogén össz.tartalom: 32,5%)

A növények nitrogénigénye arányos a tömeggyarapodásukkal. Fiatal korban veszélyesebb a nitrogénhiány, mint később, amikor újrahasznosítás útján az idősebb részek képesek azt pótolni.

Hiánya a vegetatív növekedés visszamaradását, a terméstömeg csökkenését okozza.

BIOSTIMULÁTORAINK:

 • Amino Start (16 féle növényi aminosavat tartalmazó növénykondicionáló) (AÖP kompatibilis)
 • ALGAMINFULVIC (tengeri algát, fulvosavat aminosavat, szerves anyagot tartalmazó növény és talaj kondicionáló) (AÖP kompatibilis)
 • FULVOSAV Komplex (fulvosav tartalom 34%, mely stimulálja a sejt növekedést és osztódást és szabályozzák a talaj PH értékét) (AÖP kompatibilis) + (ÖKO)

Jelentős energia-megtakarítást jelent a növénynek azáltal, hogy az aminosavak egy részét készen kapja, így jelentős plusz energiát tud a növekedésre és termésképzésre fordítani.

A biostimulátorok olyan változásokat okoznak a növények anyagcsere folyamataiban és strukturális fejlődésében, melyek hatására fokozódik az abiotikus stresszhatásokkal szembeni tolerancia, hatással vannak a növekedésre, a termés minőségére és mennyiségére.

MIKROELEMEK:

A mikroelemek közé soroljuk azokat a tápelemeket, amelyekből a növény csak keveset használnak fel felépítésükhöz, így keveset vesznek fel a talajból. Viszont, ha hiányoznak a szervezetből, akkor hiánytünetek lépnek fel. E mellett a nagy mennyiségben előforduló mikroelemek a növények mérgezését okozhatják.
A mikroelem hiányt nagyon nehéz pótolni. A normál trágyázási eljárásokkal ez lehetetlen. A legjobb módja a pótlásnak a lombtrágyázás, mert így közvetlenül, gyorsan felszívódik a növényben a tápelem.

 • RÉZ Komplex (ÖKO)
 • MAGNÉZIUM Komplex
 • BÓR Komplex (ÖKO)
 • CINK-MANGÁN Komplex (ÖKO)
 • KÁLCIUM Komplex
 • KÁLIUM Komplex
 • MOLIBDÉN komplex
 • MIX Komplex (ÖKO)